June22 , 2024

S-a mai stins o stea de pe cerul actorilor români: Rona Hartner

Share

Rona Hartner, una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe din țara noastră, a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 50 de ani. După ce inițial a învins cancerul la colon, boala a revenit sub forma unui diagnostic sever la plămâni și creier. Cu toate speranțele fanilor și ale celor apropiați că un miracol va avea loc, Rona Hartner s-a stins joi, 23 noiembrie 2023.

Artista s-a născut la 9 martie 1973, în Bucureşti. A urmat cursurile Şcolii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, potrivit cinemagia.ro.

În 1996 l-a întâlnit pe regizorul francez Tony Gatlif, care era în căutarea unei actriţe pentru filmul „Gadjo Dilo” („Străinul nebun”), ce se filma în România, ea primind rolul de actor principal şi interpret al melodiilor din film, potrivit site-ului amintit. Acest rol i-a adus mai multe premii, la diferite festivaluri, precum „Leopardul de bronz” (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, precum şi o nominalizare la premiile Cesar.

DETALII

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...