June22 , 2024

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se va deschide de Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie

Share

Pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, se va desfășura ceremonia de inaugurare a Cazinoului Băilor din Vatra Dornei, marcând o convergență remarcabilă între istorie, arhitectură, artă și credință.

Expoziția retrospectivă aduce în prim-plan evenimente semnificative din istoria Bucovinei, cuprinzând perioada 1775 – 1945. Efortul susținut al arhitecților și constructorilor este evident în refacerea completă a acestui simbol, oferindu-ne din nou bucuria și mândria asociate cu el.

Pictura expresivă a lui David Croitor și operele semnificative ale sculptorului Ion Mândrescu din expoziția „Timpul, omul, spațiul” completează acest moment impresionant. Totul a fost posibil datorită credinței, atât în sensul profesional al celor implicați, cât și în sensul susținerii financiare din partea Arhiepiscopiei Sucevei, prin Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei. Un elogiu meritat merge și către determinarea lui Ciprian Dumitru Muscă, managerul de proiect și președintele Asociației Forestierilor din România.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...