May22 , 2024

Palatul Municipal din Bălți a găzduit un spectacol dedicat Zilei Naționale a României

Share

Pe 3 decembrie 2023, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălți, a avut loc în Palatul Municipal de Cultură din Bălți spectacolul dedicat Zilei Naționale a României, având titlul “PE-AL NOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE!”, ediția a doua.
Evenimentul a fost organizat de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, în colaborare cu Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți, sub conducerea președintelui Mihail Verhovețchi. Spectacolul a reprezentat un tribut adus celor care au contribuit la unitatea neamului românesc, având orașul Bălți ca loc simbolic al începutului Unirii din 1918.
Artiști de pe ambele maluri ale Prutului au susținut concertul de la Palatul Municipal din Bălți, pe lista lor au fost incluse nume precum Valeriu Cebanu, Stela Melnic și Constantin Ciubotaru. Pe scenă au evoluat Orchestra de muzică populară “Barbu Lăutaru”, Corul “Basileus”, Ansamblul Folcloric “Buciumul”, alături de invitații speciali din România, Constantin Bahrin și Maria Șalaru. Evenimentul a fost impresionant și a îmbinat diversitatea culturală și muzicală de pe o parte și alta a Prutului.


În cadrul evenimentului, deputatul din Parlamentul României, Alexandru Kocsis-Cristea a înmânat o Diplomă de Gratitudine Preafințitului Antonie, recunoscându-i eforturile în promovarea patrimoniului cultural național și consolidarea spiritului unității neamului românesc de-a lungul Prutului.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...