June22 , 2024

Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților”- Iași împlinește 60 de ani de activitatea artistică

Share

Anul acesta Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților”- Iași împlinește 60 de ani de activitate artistică, ocazie cu care organizează un spectacol omagial, duminică, 26 noiembrie, ora 19.30 la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

Programul artistic va fi susținut de artiști de muzică populatră consacrați, dintre aceștia amintim pe Margareta Clipa, Marinică Botea, Ștefan Pintilie, Brândușa Covalciuc-Ciobanu, Ștefan Deaconița, acompaniați de Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților” dirijor Ciprian Chițu, coregraf Mihaela Cojocaru (Croitoru).
Intrarea este liberă și se face pe bază de invitație.

În 1963, Ansamblul Folcloric “Doina Carpaților” a luat ființă datorită dorinței unor studenți talentați de a pune în valoare bogăția folclorică a României. De-a lungul timpului, tradiția a fost păstrată cu grijă, astfel că, pînă în prezent, peste 1500 de entuziaști ai cântecului și dansului popular românesc au fost membri ai acestei familii artistice.
Ansamblul s-a impus încă de la începuturile sale în viața cultural-artistică a județului Iași, precum și a întregii țări, obținând cele mai mari distincții la concursurile și festivalurile locale, naționale și internaționale la care a luat parte, susținând peste 2000 de spectacole în fața a sute de mii de participanți.

 

 

 

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...