June22 , 2024

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” a împlinit cinci ani de la înființare

Share

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași a împlinit cinci ani de la înființare, ocazie cu care a organizat în seara zilei de 30 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților Iași un spectacol aniversar.

Pe scenă au urcat artiști de renume pentru folclorul românesc precum Laura Lavric, Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Andrei Bălan, Simona Mazăre, acompaniați de instrumentiștii ansambului avîndu-l ca dirijor pe Dumitru Lucaci.

Ansamblul “Constantin Arvinte” este o emblemă a județului Iași, aducându-i apreciere nu doar la nivel local, ci și internațional. Prin dedicarea lor, membrii ansamblului păstrează vie tradiția maestrului Constantin Arvinte și a tuturor celor ce au contribuit la patrimoniul folcloric al județului Iași. Fiecare reprezentație a Ansamblului Constantin Arvinte devine o autentică celebrare a bogăției folclorului românesc.

Înființat în anul 2018, Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași reprezintă o instituție publică de spectacole de repertoriu, cu personalitate juridică și interes județean. Acesta operează sub coordonarea Consiliului Județean Iași și își desfășoară activitatea în Iași, pe Str. Bucium, nr. 80.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...