May22 , 2024

Zilele UMF Iași se sărbătoresc în perioada 6-8 decembrie

Share

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași marchează, în perioada 6-8 decembrie, 144 de ani de excelență în domeniul educației medicale. Evenimentul include un program amplu, ce cuprinde manifestări științifice deosebite, conferințe ținute de personalități remarcabile, dialoguri captivante, lansări de carte, expoziții de pictură și spectacole de dans.
Fstivitatea de deschidere s-a desfășurat miercuri, 6 decembrie, la ora 12:00, în Aula „George Emil Palade”, atât în format fizic, cât și online. Au fost invitați membri ai comunității academice a Universității, oficialități ale Iașului și reprezentanți ai celorlalte universități de stat ieșene.


La evenimentul de deschidere a fost prezent și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași care a declarat: ”După 144 de ani de la primul curs, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași se caracterizează, astăzi, printr-o activitate științifică și didactică la cel mai înalt nivel, fiind un reper în acest domeniu. Generație după generație, începând cu cei mai mari profesori care au pus bazele medicinei la Iași, continuând apoi cu dascălii de prestigiu ce îi îndrumă acum pe actualii studenți, și încheind cu medicii care profesează în spitale din țară sau dincolo de granițe, cu toții au contribuit și contribuie la imaginea actuală a universității, la recunoaşterea ca una dintre cele mai bune școli medicale din Europa.
Universitatea ieșeană este astăzi un spațiu al gândirii libere, este locul unde se formează caractere puternice și personalități erudite. Pentru Iaşul academic, învăţământul superior medical are un loc aparte. Din toate punctele de vedere, universitatea are o contribuție deosebită la ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității ieșene.
Consiliul Județean Iași a sprijinit unitățile medicale ieșene să se modernizeze, să se doteze cu aparatură de ultimă generație astfel încât, la rândul nostru, să venim în sprijinul UMF, de desăvârșire a profesiunii. Vom face acest lucru în continuare, indiferent dacă sunt sau nu instituții subordonate.
Doresc viață lungă Universității de Medicină și Farmacie din Iași și tuturor celor ce o slujesc cu devotament! La mulți ani, UMF!”

„Este un eveniment emoționat pentru întreaga familie a UMF Iași, un nou prilej de a ne onora trecutul și de a sărbători prezentul și viitorul Universității noastre”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Programul științific al Zilelor UMF 2023 include conferințe de închidere ale unor proiecte de anvergură, dar și Zilele Educației Medicale (4-10 decembrie 2023) – o serie de prelegeri și workshop-uri organizate de către societățile studențești ale Universității.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...