June22 , 2024

Târgul de Carte Gaudeamus a ajuns la a treizecea ediție

Share

În perioada 22 – 26 noiembrie în Pavilionul Central (A) Romexpo din București se desfășoară cea dea treizecea ediție a Târgului de Carte Gaudeamus- București. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10:00 – 20:00. Accesul publicului este gratuit.

La inaugurarea primei ediții a Târgului de Carte Gaudeamus, în urmă cu 30 de ani,Mircea Sântimbreanu sublinia că Gaudeamus reprezintă o entitate ce cuprinde în sine tot ceea ce este atrăgător, fascinant și pragmatic în literaura contemporană. Aceste cuvinte ale marelui scriitor, președinte de onoare al târgului în primele cinci ediții, au rămas valide de-a lungul anilor și păstrează relevanța și la cea de-a 30-a ediție, începută miercuri, 22 noiembrie.

Ion Bogdan Lefter, distins scriitor, critic literar, profesor universitar este președintele de onoare al acestei ediții.

Pe o suprafață de peste 5.500 de metri pătrați, standurile și spațiile de evenimente se întind pe toate cele patru niveluri ale Pavilionului Central Romexpo. Aproximativ 200 de participanți oferă o gamă variată de produse editoriale, adaptate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, inclusiv muzică și jocuri educative. În plus, alături de nume consacrate în peisajul editorial românesc, la Gaudeamus sunt prezenți și numeroși participanți care debutează la acest eveniment, fie că sunt edituri deja recunoscute sau proiecte noi la început de drum.

Cu peste 500 de evenimente editoriale, desfășurate atât în cele cinci spații amenajate în incintă, cât și la standurile participanților, târgul oferă o experiență diversă atât cititorilor cât și autorilor.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...