June22 , 2024

,,Monica Lovinescu – Centenarul Nașterii (1923 – 2023)’’ a avut loc la Fălticeni

Share

Pe data de 16 noiembrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a început seria de evenimente “Monica Lovinescu – Centenarul Nașterii (1923 – 2023)” la Fălticeni, județul Suceava.

Pe parcursul a patru zile, au avut loc conferințe, dezbateri, vernisaje și proiecții de film, susținute de personalități notabile ale culturii și istoriei românești. Printre invitații distinși s-au numărat E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria, istoricul Adrian Cioroianu, jurnalistul de la “Europa Liberă” Liviu Tofan și criticul de film Irina Margareta Nistor.

Universitatea „Petre Andrei” din Iași, partenerul educațional al evenimentului, a fost reprezentată de Prof. Univ. Dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA, și Prof. Univ. Dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație. Prof.univ.dr. Florin – Daniel Șandru, Președinte executiv IICCMER, a subliniat importanța evenimentului în marcarea a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu și impactul acesteia în lupta împotriva regimului comunist și în cultura română.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...