June22 , 2024

Expoziția toamnei la Grădina Botanică s-a încheiat

Share

În perioada 28 octombrie 2023 – 19 noiembrie 2023, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat expoziţia de flori, fructe şi seminţe „Flori de toamnă 2023″, a XLVII-a ediţie.

Evenimentul s-a desfășurat în Complexul de sere și secţiile Ornamentală, Biologică și Fitogeografică.

Deschiderea expoziției a avut loc sâmbătă, 28 octombrie 2023, la ora 11.00 cu momentul artistic: CVARTETUL STRADIVARI: Ştefana Nastasă – vioara I, Karina Pop- vioara II, Cristina Flămânzeanu – violă, Cristiana Macovei – violoncel. Coordonator: Profesor Virgil Popa, Dirijor al Orchestrei de Tineret a Iaşului.

Acest eveniment a debutat în 1976, ajungând în acest an la a XLVII-a ediţie. În spaţiile amenajate au fost prezentate colecţii reprezentative cu specii şi soiuri de crizanteme și dumitrițe, varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice cultivate în secțiile Grădinii Botanice. De asemenea, au fost expuse zooforme topiare realizate din materiale naturale. Toate standurile au fost amenajate de personalul Grădinii Botanice, cu material vegetal cultivat în secţiile exterioare, terenuri experimentale, sere şi solarii.

Mai multe informații sunt publicate pe site-ul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...