July25 , 2024

La mulți ani, Emil Coșeru! – actor de renume la Teatru Național ”Vasile Alecsandri” din Iași

Share

Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași îl sărbătorește astăzi, 23 noiembrie pe actorul EMIL COȘERU, societar al Teatrului Național Iași.

Emil Coșeru, născut în 1947 la Tecuci, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București în 1969, avându-i ca profesori pe Moni Ghelerter și Zoe Anghel Stanca. Debutul său a avut loc în 1969, interpretând rolul Treplev în „Pescărușul” de A. P. Cehov.

În 2018, a primit titlul de cetățean de onoare al orașului natal, Tecuci. În mai 2021, a fost nominalizat la Premiile Galei Uniter 2021 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea lui Ion în spectacolul „Năpasta” (…și era pădurea singură…) de I.L. Caragiale, regizat de Adi Carauleanu la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

În prezent îl găsim în distribuția următoarelor spectacole care se joacă la Teatrul Național: „Țestoasa lui Darwin”, „Lysistrata, dragostea mea”, „Trei piese triste”, „Năpasta (…și era pădurea singură…), „Când fericirea se află în trecut”, „Colivia”.

 

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...