June22 , 2024

Forumul Educației România – Republica Moldova desfășurat la Iași

Share

Cea de-a două ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova se desfășoară în această perioadă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În această ediție, forumul s-a întrunit pentru a explora provocările și dilemele etice pe care le impune tranziția către digitalizare și pentru a identifica practici promițătoare care să contribuie la o evaluare echitabilă și relevantă a învățării.

Astfel, în cadrul evenimentului, experți și practicieni din domeniul educației și tehnologiei din România, Republica Moldova, Marea Britanie și Polonia vor avea intervenții valoroase despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale, la nivel teoretic și practic.

La eveniment a participat și Școala Gimnazială „Colonel C-tin Langa” Miroslava din judetul Iași, în data de 18 noiembrie ca partener în organizarea Forumului.
La workshop-ul „Școala Comunitară Digitalizată” au participat profesori și specialiști în educație din România, Republica Moldova și Ucraina, interesați să cunoască specificul și experiența școlii miroslăvene în domeniul digitalizării.
În cadrul acestui eveniment au fost prezentate exemple de bună practică, aspecte din lecții digitalizate, atât de la clasele primare, cât și de la gimnaziu, demonstrații de utilizare a unor platforme și aplicații în activitatea didactică.
Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova și Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...