June22 , 2024

Cum se va sărbători Ziua României la Iași

Share

La Iași, în ziua de vineri, 1 decembrie, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-o serie de evenimente oficiale tradiționale, ceremonii militare și religioase, precum și prin organizarea unei mese tradiționale. Totodată, Primăria Municipiului Iași va marca sărbătorile de iarnă prin deschiderea amenajărilor specifice.

La ora 10:00, în Piața Palatului Culturii va debuta un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” și tineri artiști.

La ora 11:00, vor avea loc ceremonialul militar, depuneri de coroane, serviciul religios, discursurile oficialilor și parada militară. Programul artistic se reia la 12:15, urmat de o masă populară cu fasole (de post), cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

Aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă va avea loc la ora 17:25 – 17:30 în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, marcându-se cu un mic spectacol pentru copii. Iluminatul festiv se va aprinde mai întâi în zona centrală, apoi în celelalte locuri cu instalații luminoase, iar seara se va încheia cu retragerea tradițională cu torțe după aprinderea iluminatului.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...