A început a XVII-a ediție a festivalului concurs de teatru școlar “Hai la teatru!”

0

A XVII-a ediție a Festivalului concurs de teatru școlar “Hai la teatru!” are loc în cele două săli ale Teatrului Luceafărul din Iași în zilele de 20 și 21 martie. Această alegere este legată de calendarul internațional, care marchează Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie), Ziua Mondială a Marionetelor (21 martie) și Ziua Mondială a Teatrului (27 martie).

Teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul, a subliniat că acest eveniment a fost un pionierat în România și că interesul crescut din fiecare an i-a motivat să continue să ofere tinerilor talentați oportunitatea de a-și demonstra abilitățile pe o scenă profesionistă.

În prima etapă, 59 de trupe s-au înscris, iar după o preselecție au rămas în concurs 33 de ansambluri, alcătuite din 406 elevi pregătiți de 48 de coordonatori. Printre participanți se numără atât trupe cu tradiție, cât și noi apariții. De asemenea, această ediție aduce și întâlniri între elevii de liceu și studenți, masteranzi și absolvenți ai Facultății de Teatru de la UNAGE Iași, sub sloganul “Azi elev, mâine student”.