June22 , 2024

Poșta Română a lansat o serie de 100 de cărți poștale dedicate eroilor anticomuniști

Share

Compania Națională “Poșta Română” a lansat o colecție unică ce constă în 100 de cărți poștale și 100 de NFT-uri dedicate eroilor anticomuniști, cu accent deosebit pe cei necunoscuți publicului larg.

Această colecție, intitulată “Eroi anonimi”, pune în lumină 92 de figuri de disidenți necunoscuți anterior, oferindu-le o voce și recunoaștere în lupta împotriva regimului comunist. În plus, colecția include și 8 personalități remarcante anticomuniste, evidențiind diversitatea celor care s-au opus regimului totalitar. Prin această inițiativă, Poșta Română aduce în prim-plan nu doar cunoașterea acestor eroi, ci și o formă inedită de exprimare culturală, prin combinarea tradiționalului cu elemente digitale sub forma NFT-urilor.

Colecția de cărți poștale, “Chipuri ale rezistenței”, care include cele 8 personalități notorii (Monica Lovinescu, Ecaterina Bălăcioiu, Virgil Ierunca, Dinu Pillat, Adriana Georgescu, Annie Bentoiu, Elisabeta Rizea, Anița Nandriș-Cudla), va fi disponibilă în curând în oficiile poștale pentru achiziționare.

Restul cărților poștale din colecția “Eroi anonimi” vor fi puse în circulație gratuit, în toată țara, în cadrul sesiunilor naționale de informare și conștientizare a valorilor românești derulate prin campania națională “Demnitate și curaj”.

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...