Prelegerea lui RADU PARASCHIVESCU, „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română”

0

TVR Cultural difuzează, în direct, în 27 noiembrie, prelegerea scriitorului Radu Paraschivescu despre limba română, susținută în cadrul „Conferințelor Operei Naționale București” (ONB). Tema prelegerii, care începe la 18.30, este „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română astăzi”.

Cât de alarmați ar trebui să fim? Asistăm cumva la o deteriorare fără precedent a cuvintelor sau schimbarea neîncetată a limbii nu e un motiv de panică? Este engleza o amenințare la adresa limbii române? Cât de mult ar trebui să ne temem de cacofonii?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care Radu Paraschivescu, scriitor, traducător și publicist, va răspunde, în 27 noiembrie, la conferința „Scena Gândirii”, organizată de Opera Națională București.

După prelegerea „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română astăzi”, telespectatorii vor putea urmări dialogul lui Radu Paraschivescu cu filosoful Daniel Nica, moderatorul și coordonatorul programului de conferințe al Operei.

Prelegerea și dialogul vor fi însoțite de scurte momente muzicale, interpretate de soprana Andreea Bucur și baritonul Vicențiu Țăranu, acompaniați la pian de către Ioana Maxim.

Sursa: http://cultural.tvr.ro/conferin-ele-operei-na-ionale-bucure-ti-scriitorul-radu-paraschivescu-in-27-noiembrie_43618.html