May22 , 2024

28 noiembrie Ziua Bucovinei. ”La mulți, ani!”

Share

Cu un secol în urmă, pe 28 noiembrie 1918, bucata de pământ din Nordul Moldovei, desprinsă de la trupul țării, își găsea din nou locul în cadrul României Mari.

An de an, la această dată, locuitorii mândri ai Bucovinei se adună pentru a aduce omagiu eroilor care au luptat pentru libertatea națiunii. Prin lege ziua de 28 noiembrie a fost declarată „Ziua Bucovinei”.

Bucovinenii, cu portul lor festiv, cu inimile mari și gândul drept, buni creștini și păstrători de tradiție, sărbătoresc așa cum știu ei mai bine această zi identitară pentru ei.

Anul acesta în centrul municipiului Suceava vor avea loc mai multe evenimente, precum deschiderea Târgului de Crăciun, aprinderea luminilor de sărbătoare, dar și concerte de muzică populară, muzică ușoară și pop și rock.

În cadrul Târgului de Crăciun vor expune produse meșteri populari și producători cu renume, din cadrul Asociației ”Produs în Bucovina”.

Începând cu ora 16:00, pe scena amplasată din centrul Sucevei vor urca mai mulți interpreți de muzică populară.

Apoi, începând cu ora 18:00, după aprinderea luminilor în bradul de Crăciun, vor urca pe Andra Gogan și invitatul principal, Stefan Banica Jr.

Bucovina a devenit de-a lungul timpului o atracție turistică de interes maxim pentru iubitorii de cultură și tradiție, de la portul popular specific, la mâncarea tradițională, mănăstirile ctitorite cu măiestrie în epoca medievală unice în România, la peisajele mirifice, ospitalitatea localnicilor, mocănița cea turistică de la Moldovița, toate ne cheamă an de an să fim cu sufletul alpturi de Bucovina și să o sărbătorim pe 28 noiembrie.
La mulți ani, Bucovina!

Alte articole

Mesajul Zilei Mondiale a Teatrului: Arta este pace!

În 1961, Institutul Internațional de Teatru (ITI) a inițiat...

A murit criticul literar Nicolae Manolescu la vârsta de 84 de ani

Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din...

Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este praznuita de Biserica pe 25 martie. Buna...