Fețele durerii. Apel la memorie

Fețele durerii. Apel la memorie. Volumul I, Personalități decedate în închisorile comuniste, prefață de prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru, Editura StudIS, 2018.

Scrisă sub formă de dicționar, cartea prezintă date biografice despre o serie de persoane decedate în detenție între 1939 – 1989. Fosți șefi de guverne, miniștri, secretari de stat, deputați, senatori, înalți ierarhi ortodocși sau greco-catolici, scriitori, artiști, lideri ai frățiilor de cruce, victime transformate în călai (Eugen Țurcanu), lideri comuniști căzuți în capcana regimului gândit chiar de ei (lotul Lucrețiu Pătrășcanu), generali români controversați (Ion Antonescu).

Fie că au fost executați prin împușcare sau exterminați fizic și psihic în penitenciare ca cele din Piteşti, Gherla, Târgu Ocna, Rahova, Târgşor, Ocnele Mari, Peninsula, Sighet, Râmnicu Sărat, Galaţi, Aiud, Jilava, Văcărești, Craiova, Braşov, Oradea etc., sau în gulagul sovietic. Fără a face aprecieri pe marginea sentințelor sau a acțiunilor pe care le-au întreprins. Fiind vorba inclusiv despre generali condamnați pentru crime de război.