Biblioteca Digitală Națională a adăugat noi resurse

Biblioteca Digitală Națională, administrată de Biblioteca Națională a României, a fost completat cu noi colecții. Deși deține în patrimoniul ei o varietate largă de documente: manuscrisele, cărți vechi şi rare, hărți, periodice etc., Biblioteca Națională a României a digitalizat până în prezent doar un procent mic din documentele pe care le are în patrimoniu.

Cele mai valoroase periodice, ținând cont de istoricul lor, sunt: Ramuri (1911-1938), Adevărul literar și artistic (1920-1939), Convorbiri literare (1870-1944).

Citește și Biografia Elenei Ceaușescu, în „Mic dicționar enciclopedic”, 1972

Biblioteca Digitală Națională cuprinde până în acest moment următoarele colecții: Arhiva istorică, însumează 2.484 de resurse și este alcătuită din Fondul de documente istorice de sec. XV – XIX, Fondul Kogălniceanu, Fondul Saint Georges, Fondul Brătianu, Fond secolul XX, Fondul de Foi volante; 265 de documente din colecțiile Bibliotecii Batthyaneum, reprezentând manuscrise şi incunabule; 149 de incunabule; 704 periodice românești vechi; 740 de resurse carte românească veche și bibliofilă; 2.688 de fotografii româneşti şi europene, cărți poștale illustrate românești, cărți poștale ilustrate din Basarabia și Bucovina, albume de fotografii; 913 de manuscrise printre care se află manuscrise arabe, grecești; 1.182 resurse de carte străină veche și bibliofilă; – 384 hărți vechi; – 1.413 de partituri muzicale; 94 de exlibrisuri, 107 de stampe japoneze, 32 de desene românești, 21 gravuri, 5 albume de artă, 789 documente cu caracter civil: corespondenţă, articole din presa vremii, dar şi cu caracter militar: rapoarte, crochiuri cu situaţiile unităţilor militare aflate pe câmpul de luptă, în diferite momente cronologice; broşuri, note informative, note confidenţiale, etc., prezentate în colecția România în Primul Război Mondial; 320 documente selectate din cabinetele de Cartografie şi Fotografii din cadrul Colecțiilor Speciale; 919 de resurse prezentate în Expoziții virtuale despre: Al. I. Cuza, Prima expediție astronomică românească, Eclipsa totală de soare din 1893, Campaniile armatei române, Dragomir Hurmuzescu, Personalități feminine românești etc.

Biblioteca Digitală Națională poate fi accesată AICI

Distribuie mai departe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *